habitacions-juvenils-adolescencia
Habitacions, Juvenils

Com decorar una habitació juvenil

Quan pensem en la nostra adolescència, una de les coses que sempre recordem és l’habitació que teníem aleshores. I és que les habitacions juvenils són testimonis principals d’una de les etapes més importants de la vida de qualsevol persona; una etapa de canvis en  què ens comencem a trobar a nosaltres mateixos.

És en aquesta època quan es canvia la manera de vestir, es decoren les parets de les habitacions amb fotos i pòsters dels ídols del moment i, per descomptat, es renoven el llit, l’armari, l’escriptori… Els mobles queden petits i es necessiten un armari més gran per fer-hi cabre tota la roba, un escriptori on poder fer els deures i un llit prou ample per dormir còmodament.

Però no només entra en joc la mida dels mobles, també ho fa l’estètica. Els mobles infantils no casen amb l’edat. I si conviden amics i veuen que encara tenen aquells mobles? L’habitació, clarament, necessita un canvi.

Els colors, la forma i la disposició dels mobles seran, entre altres coses, determinants per triar una habitació o una altra. Aquestes decisions no només dependran del gènere de cada adolescent, sinó que es tindran en compte altres factors com ara els gustos o personalitat per triar l’estil i colors.

 

 

Per aconseguir una habitació juvenil, confortable i funcional caldrà diferenciar certs espais del dormitori

 

 

A continuació detallarem alguns mobles i factors imprescindibles per aconseguir una habitació juvenil, confortable i funcional.

  • llit-juvenils1. Llit. La mida del llit dependrà dels metres quadrats de l’habitació. Si es tracta d’un dormitori prou espaiós, la millor tria serà un llit gran en què l’adolescent se senti còmode. En cas que sigui massa petit, el més recomanable serà un llit abatible, tipus niu o força alt per aprofitar tots els racons.

 

 

 

 

  • armaris-calaixos2. Armaris i calaixos. Es podria dir que en l’adolescència és quan més coses es guarden. Pel que fa a la roba, es necessitarà un armari prou gran per fer-la cabre. Els adolescents comencen a tenir els seus propis gustos sobre moda i tenen més roba que mai. Però aquest no és l’únic factor que entra en joc.Durant l’adolescència es guarden llibretes, agendes, revistes, fotos i totes aquelles coses que serveixin com a record d’algun moment amb els amics. Serà primordial tenir el màxim d’espai possible per emmagatzemar aquestes pertinences d’alt valor sentimental.

 

  • colors-mobles-parets3. Colors de mobles i parets. La combinació de colors entre les parets, els mobles i la resta de decoració haurà de transmetre la seva personalitat. S’ha de pensar que l’adolescent passarà moltes hores a la seva habitació i els colors seran claus perquè se senti còmode i a gust.Els més recomanable en decoració és definir un o dos colors com a principals i combinar-los amb colors neutres. Des de Mobles l’Avet Blau t’ajudem a trobar l’estil i colors que encaixin millor amb el conjunt del dormitori.

 

  • zona-estudi4. Zona d’estudi. En l’adolescència serà molt important tenir un espai exclusiu per l’estudi. L’ideal és aquell que estigui ben il·luminat i sigui ample i còmode per tal d’afavorir la seva concentració.De nou, l’opinió de l’adolescent serà fonamental per aconseguir que se senti a gust en aquesta zona. La mida de l’escriptori o la quantitat de prestatges i calaixos poden ser determinants per crear una zona de confort.

 

 

  • 5. Zona pels amics. És l’etapa en què es comença a convidar els amics per passar la tarda, escoltar música, mirar pel·lícules… Totes aquestes activitats seran essencials per començar a descobrir-se a ells mateixos. Per a tot això, serà necessari tenir un espai exclusiu.

 

A Mobles l’Avet Blau dissenyem i fabriquem mobles a mida per tal de cobrir les necessitats i gustos de cada client. Contacta amb nosaltres i t’ajudarem!

 

T’ajudem a dissenyar la teva habitació juvenil

Articles Relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *