mobles habitacio infantil
Habitacions, Infantils

Els mobles imprescindibles de l’habitació d’un nadó

L’arribada d’un nadó a la família sempre és motiu d’alegria i il·lusió. Amb ell, també arriben diversos canvis que afecten l’estil de vida dels pares. Però no només això, sinó que la llar també serà protagonista d’algunes modificacions que afectaran, en especial, a l’habitació que, d’ara endavant, passarà a ser la del nadó.

Molts són els especialistes que consideren que l’habitació d’un bebè ha de complir certs requisits per tal que afavoreixi el seu descans. Així, els colors clars i tons pastel i evitar la sobrecàrrega de l’estança l’ajudaran a dormir millor.

El més important a l’hora de moblar i dissenyar l’habitació d’un nadó és la seva comoditat i confort. Tot i això, no es pot deixar de banda que els que faran ús d’aquests mobles seran els adults, pel que també s’ha de tenir en compte que sigui pràctics per a ells.

A continuació et detallem els 5 elements bàsics en l’habitació d’un bebè que aconseguiran la millor comoditat i confort tant per ell com pels pares.

 

1. El bressol

bressol a midaQuan pensem en l’habitació d’un nadó, el primer que ens ve al cap és un bressol. I és que no hi ha moble més emblemàtic d’una habitació d’aquest tipus. Però no qualsevol bressol serà l’adient.

A l’hora de triar el més adequat s’hauran de tenir en compte diversos factors. El més important és que garanteixi la seguretat del nadó. Per això, a Mobles l’Avet Blau fabriquem bressols seguint les normes de seguretat establertes: la distància entre els barrots, l’alçada del bressol, etc.

Un dels models que s’han posat més de moda en els últims anys són els bressols convertibles. Els nens petits solen dormir-hi fins als dos o tres anys, a partir de llavors, comencen a dormir en llits individuals. Aquest tipus de bressol es converteix en llit quan arriba el moment per tal de no haver de canviar el mobiliari de l’habitació.

 

2. L’armari

armari infantil a midaTenint en compte la mida de la roba d’un bebè, el més comú és que el seu armari no sigui gaire ample. El més comú és utilitzar una calaixera on guardar-hi roba, tovalloles, joguines, productes d’higiene… Tot allò que necessita un nadó en el seu dia a dia.

Tot i això, són moltes les famílies que decideixen fer ús d’un armari més gran que li pugui servir durant diversos anys. D’aquesta manera -igual que passa amb el bressol convertible- no serà necessari canviar el mobiliari de l’habitació tan sovint.

 

 

3. El canviador

canviador de bebe a midaUn dels mobles imprescindibles de l’habitació d’un bebè és el canviador. Igual que passa amb la resta de components, de canviadors hi ha de diversos tipus. Així, trobem el que va incorporat amb el bressol, el que és un moble independent…

Però, a l’hora de triar el millor, sempre hauràs de tenir en compte els següents requisits: estabilitat, altura, seguretat, forma i mida. I, en cas que sigui un moble independent i tingui rodes, assegura’t que aquestes es puguin frenar.

 

 

4. La butaca

butaca habitacio infantilCom dèiem al principi d’aquest post, l’estil de vida quan ets pare o mare canvia completament. En els primers mesos és quan més es nota. Per aquest motiu, és essencial comptar en un element pensat pels pares en l’habitació del nadó.

En aquest punt entra en joc la butaca. Aquesta us ajudarà a descansar sense allunyar-vos d’ell. Però aquest complement també pot servir d’ajuda a les mares per alletar el bebè, aconseguir adormir-lo… Vosaltres estareu tranquils per poder estar a prop seu i ell notarà la vostra presència.

 

 

5. La zona de joc

mobles a mida habitacio infantilMalgrat que aquest component no és imprescindible en el primer moment, si que ho serà en pocs mesos. Per aquest motiu, és important tenir-lo en compte des del principi.

Si l’habitació és prou espaiosa, intenta reservar una zona on pugui començar a jugar amb els seus ninos i joguines preferits o on poder fullejar un conte abans d’anar a dormir. Igual que amb els mobles que conformen l’habitació, la zona de joc també és important pel seu desenvolupament.

 

 

 

Així, quan trieu els mobles pel vostre nadó, no només haureu de tenir en compte el disseny i color. També hauran de complir els requisits bàsics que garanteixin la seva seguretat i afavoreixin el seu desenvolupament.

 

A Mobles l’Avet Blau fabriquem mobles a mida per aconseguir l’habitació infantil personalitzada més còmoda i segura. Contacteu-nos!

 

T’ajudem a dissenyar l’habitació del teu nadó

Articles Relacionats

2 thoughts on “Els mobles imprescindibles de l’habitació d’un nadó

  1. 6tems escrigué:

    Test des de 6tems

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *