protegir-mobles-de-jardi
Mobles, Mobles de Jardí

Com protegir els mobles de la pluja i el sol

Amb l’arribada de la primavera també ho fan els canvis de temps continus. Tan bon punt fa un sol radiant que, de cop i volta, es posa a ploure a bots i barrals. Tot i així, molts dies a l’hora de dinar, el temps acompanya. Així, ja comencem a fer alguns àpats a les terrasses dels bars o als jardins de casa. Arriba el bon temps i s’inaugura la temporada de terrasses.

Les taules i cadires que decoren el jardí durant la primavera i l’estiu ja tornen a estar presents després d’haver estat guardades tota l’època de fred. Però aquests canvis de temps sobtats que caracteritzen la primavera no fan cap mena de favor als nostres mobles de jardí.

La majoria de nosaltres els tenim de fusta i, segurament, tu no n’ets una excepció. Però els mobles de fusta són molt sensibles, sobretot a la climatologia. Per això serà essencial, no només que els protegeixis mentre estan exposats al sol i la pluja, sinó també hauràs de tenir molt en compte com els guardes de temporada en temporada.

A continuació t’enumerem una sèrie de consells per tal de mantenir la qualitat dels teus mobles de jardí.

 

Netejar els mobles

protegir-mobles-de-jardi-2El primer que hauràs de fer serà netejar els mobles. Abans d’aplicar-hi qualsevol producte protector, serà primordial que els mobles no estiguin bruts. Si no és així, és molt probable que el producte no faci l’efecte desitjat.

Per assegurar-te que estan perfectament nets abans d’aplicar-hi el protector, primerament els hauràs de retirar tots els coixins o fundes tèxtils que facis servir per decorar-los o protegir-los. Seguidament, en el cas dels mobles de vímet, amb ruixar-los amb una mànega d’aigua en faràs prou. Amb els de metall o fusta el més aconsellable és netejar-los curosament amb una esponja.

Per últim, aplica-hi el líquid protector de mobles d’exterior. Escull el què el fabricant o experts aconsellin. Depenent del material o el tipus de fusta amb què estiguin fets els teus mobles d’exterior, un producte serà més eficaç que un altre.

 

Aplicació de productes

protegir-mobles-de-jardi-3L’aigua i la humitat són dues grans enemigues del mobiliari d’exterior, sobretot si són mobles de fusta. Les condicions ambientals són, en gran mesura, culpables del deteriorament d’aquests mobles. Per això, protegir-los serà la millor opció per evitar aquests danys.

Amb els mobles de fusta, la pintura és una de les màximes aliades per allargar la seva vida útil. El tipus de pigmentació de la pintura és una molt bona barrera que protegeix el material tant de la humitat com dels rajos ultravioleta. No només protegeix de la pluja, doncs, sinó que també ho fa del Sol.

Igual que passa amb el líquid protector, procura consultar amb el fabricant o amb un expert sobre el tipus de pintura més adient pel teu mobiliari. També hauràs de recordar que la pintura s’ha d’aplicar dos o tres cops a l’any, ja que aquesta va saltant de mica en mica.

 

Guardar els mobles

protegir-mobles-de-jardi-1Com hem dit al principi d’aquest article, quan arriba la primavera i el bon temps és quan traiem els mobles d’exterior d’allà on els tenim guardats. I és que aquest és un punt molt important a tenir en compte si volem preservar els mobles en bon estat.

Durant els mesos de fred i hivern, quan no faràs servir aquests mobles, guarda’ls en un lloc cobert. D’aquesta manera reduiràs l’exposició solar, les baixes temperatures i d’altres condicions ambientals que poden afectar el material.

En cas que no els puguis emmagatzemar en un lloc tancat -com podria ser un garatge-, intenta protegir-los amb alguna funda tèxtil i guardar-los sota un cobert. Si més no, evitaràs que estiguin exposats a les radiacions ultravioleta solars.

 

A Mobles l’Avet Blau  dissenyem i fabriquem mobles a mida de pi massís, roure i d’altres materials. Coneixem a la perfecció la delicadesa de la fusta i la importància de la seva protecció. Per això, en el nostre procés de fabricació, utilitzem vernissos especials per a cada material i funcionalitat dels mobles.

 

Els teus mobles de jardí s’han fet malbé per causa del sol i la pluja? Vols canviar-los per uns de nous? Contacta’ns!

 

T’ajudem a dissenyar els teus mobles de jardí

Articles Relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *