capcal-de-llit
Habitacions, Infantils, Juvenils, Matrimoni

El capçal del llit, la clau del dormitori

El dormitori és aquell indret de la casa on ens podem relaxar de dia i descansar de nit. Segurament no te n’adones que hi és, però el capçal del llit és un element imprescindible del dormitori. Imagines un llit sense capçal? Semblaria que a l’habitació hi falta alguna cosa, estaria incompleta.

Però un capçal va més enllà de la mera funció decorativa. Aquest element té múltiples funcions, i és que pot arribar a ser el substitut de les tauletes de nit. En el cas del Feng Shui, per exemple, el capçal diu molt de la persona. Una habitació sense mostra inestabilitat i falta de seguretat en la persona.

De capçals n’hi ha de molts tipus, així que has de trobar el que millor s’adapti a la teva personalitat i a la decoració de l’habitació. Però no només has de pensar en això, sinó en l’ús que li donaràs. I és que un capçal pot ser un element merament decoratiu o tenir una o més funcionalitats.

 

 

La combinació del capçal i les tauletes de nit serà clau per aconseguir un indret amb estil

 

 

A continuació et detallem alguns estils de capçals i les seves característiques.

 


capcal-de-llit-minimalistaEstil minimalista

Un capçal de fusta simple, sense res més. Minimalista i simple però sense el qual l’habitació no seria la mateixa.


Pot ser de la mateixa fusta i color que la resta de mobles del dormitori o, d’altra manera, tenir un color diferent del de la resta del conjunt per tal de donar un toc de vida. Tot i això, segueix sempre la paleta de tonalitats que s’adequa a l’habitació per tal que tingui concordança amb el conjunt.

 

 

Capçal a conjunt amb les tauletescapcal-de-llit-amb-tauletes

Si tens ganes de donar una rentada de cara a l’habitació, a vegades amb un capçal a conjunt de les tauletes de nit en faràs prou.

No es pot deixar de banda que generalment, quan entrem a una habitació, el primer que veiem és el llit i el conjunt de mobles que l’envolten. El capçal i les tauletes de nit seran el mobiliari que més destacarà a primer cop d’ull. La combinació d’ambdós elements serà clau per aconseguir un indret amb estil.

Fins i tot es pot triar un disseny de capçal que tingui incorporades les tauletes. D’aquesta manera s’aconsegueix un aire fluid quant a espai i decoració de l’estança.

 


capcal-de-llit-multiusosCabezal multiservei

Com ja hem dit, un capçal pot anar més enllà de la simple funció de decorar. Un que tingui una mida ampla pot fer la funció de prestatge, per exemple. Així, pot servir com a substitut de les tauletes de nit, i ser l’espai on guardar el despertador, les ulleres, llibres, etc.

Aquesta funció es pot dur a terme tant en la part superior del capçal com en obertures. Aquestes últimes les podem trobar als laterals o en la part més visible del capçal, i poden donar un toc diferent i més modern al conjunt del dormitori.

 

Triar el que millor cobreixi les teves necessitats no és una tasca fàcil però, un cop el trobes, aconsegueixes una habitació en la que hi voldràs passar el màxim temps possible. Causaràs sensació en el teu entorn més proper.

 

A Mobles l’Avet Blau fabriquem mobles a mida de pi massís, roure i altres materials.  Contacta i t’ajudarem a trobar el disseny que millor s’ajusti al teu estil. Treballem amb i per tu!

 

T’ajudem a dissenyar el teu capçal de llit

Articles Relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *